Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Óvodánk „régi” épületszárnya 1959-ben épült, melyet 1980-ban az „új” épülettel tovább bővítettek, illetve korszerűsítettek. Épületünk világos, tágas
csoportszobákkal és kiszolgáló- helyiségekkel rendelkezik. Udvarunkat fás, bokros területek teszik gyermekeink számára egészséges környezetté, eszközeinket folyamatosan cseréljük, korszerűsítjük, melyek az önfeledt játékot és a koordinált mozgásfejlesztést is szolgálják.
Intézményünk a  hét óvodai csoportban fogad gyermekeket. 2022-2023 nevelési évben egy csoportunk szünetel.
Testületünk foglalkozik a drámapedagógia kérdéseivel és gyakorlati megvalósításukkal, így kívánva nyitottabb világot teremteni a felnövekvő gyermekek számára. Kedvező adottságainkat kihasználva hangsúlyozott szerepet kap az udvari élet változatossága, a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok megvalósítása (természetszeretet, természetmegőrzés).
A hagyományos óvodai értékek megőrzése mellett változatos kapcsolatteremtési formákat tartunk fontosnak bevezetni (szülők fóruma, kézműves családi délutánok, család-óvoda közös kulturális programjai stb).
Nevelőtestületünk óvodapedagógusaink felsőfokú végzettségűek.
Rendelkezésünkre áll még pszichológus és fejlesztőpedagógus is. 

A gyermek mint a jövő lehetősége
Minden egyes emberi élet egyszeri és megismételhetetlen, ezáltal a megszületett gyermek kincs, a jövő értéke, az emberi élet láncolatában az összekötő kapocs. A gyermek szeretetre méltó lény, akiben az ígéret és lehetőség lakozik. Kedvessége, bájos ártatlansága, kifogyhatatlan tudásvágya nagyon sok öröm forrása.
A gyermek más, mint a felnőtt, benne még megvan a lehetőségek teljessége. E gondolatok szellemében az általunk nevelt gyermek lehessen boldog, vidám, nyílt, szerethesse pajtásait, bizalommal fordulhasson a környezete felé.
Fontosnak tartjuk a játék elsődlegességét, ezen belül az egyéni képességek kibontakoztatását, életkorának megfelelően közösségi kapcsolatainak létrehozását. Bízunk abban, hogy az óvodában eltöltött évek maradandó élményt nyújtanak gyermekeink számára, amely alapot ad a sikeres iskolai évekhez.