Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Intézményünk által nyújtott tanfolyamok

Sakk

A tanfolyamot vezeti: Zabó Kata
Időpont: csütörtök
                1. csoport: 08:00-08:30
                2. csoport: 08:35-09:05      
Helyszín: Az óvoda foglalkoztató szobája
Célja: A sakkjáték megkedveltetése, megismertetése, a sakkjátékon keresztül tanítható tulajdonságok és képességek fejlesztése. 
A sakk, jelentős szerepet játszik a társas kapcsolatok kialakulásában, a viselkedésformák elsajátításában. Ide soroljuk a nyerő és vesztő helyzetek, a kitartás, az elszántság, a célorientáltság, kockázatvállalás és megfontoltság, felelősség vállalás, a szabályok betartása, kudarctűrés, türelem, kapcsolatteremtés, empátia, együttműködés, udvariasság, fegyelmezettség, rendszeretet és nem utolsó sorban a sikerorientáltság, talpraesettség fejlesztését is.

Rocky

A tanfolyamot vezeti: Nagy Hajnalka
Időpont:  hétfő,kedd, 15:00-15:45
Helyszín: Az óvoda tornaterme
Célja: A foglalkozások célja, a gyermekek esztétikus testalkatának kialakítása, a mozgáskészségük és ritmusérzékük fejlesztése tánckoreográfiákkal, játékos gimnasztikával. Célunk, hogy egészséges, jó mozgáskoordinációval rendelkező, nyitott személyiségű gyermekeket neveljünk, felhasználva a tánc adta lehetőségeket, mindezt egy olyan közösségben, ahol biztonságban érzik magukat, számíthatnak edzőjükre és csapattársaikra, motiválóan hatnak egymásra.. Szeretnénk a gyermekekkel megszerettetni a sportot és a táncot, kialakítani és fenntartani a mozgás iránti vágyat. Célunkat, a 10 éves tapasztalattal kidolgozott tanmenettel, és felkészített tanárokkal kívánjuk elérni. Fontosnak tartjuk a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő általános mozgásművészeti oktatást. A képzés nem versenyszerű, nem egy táncot képviselő specializált képzés, hanem széles alapokon nyugvó komplex mozgásművészeti oktatás. A tananyag: gimnasztika, aerobik, rock and roll és játék.
A gyermekek képzése heti egy alkalommal, 45 perces foglalkozáson történik. Az órák a gyermekek óvodai napirendjéhez illeszkednek összehangolva az óvodai időbeosztással.
Ideális 4-7 éves korosztály számára. A 4M Dance Company lehetőséget biztosít, hogy a gyermekek az óvoda befejezése után folytassák az elkezdett tanfolyamokat az általános és középiskolai képzéseinken, az életkori sajátosságoknak megfelelően immár egy magasabb szinten, valamint lehetőséget biztosítunk a támogatott versenyrendszerekben való részvételre is.

Foci

A tanfolyamot vezeti: Papp János 
Időpont: hétfő,  péntek 8:00-8:45
Helyszín: Az óvoda tornaterme, jó idő estenén az udvaron, OVI Foci pályán
Célja: A fociedzés gyerekeknek mindenekelőtt jó szórakozást és ideális kikapcsolódást jelent, ráadásul általában a motivációval sincs gond, hiszen a gyerekek jó részének életében biztosan volt, van, vagy lesz egy hosszabb-rövidebb időszak, amikor híres futballista szeretne lenni.
Az 4-5 éves korig játék, játék, játék minden mennyiségben, hiszen egészen eddig a korig csak a mozgás, a sport, a foci megszerettetése lehet a cél. Ebben a korban a gyerek koordinációs készségei még nem alakultak ki eléggé ahhoz, hogy komolyabb eredményeket várjunk tőle, tehát elsősorban a lelkesedés kialakítása és fenntartása a fő cél. Az edzés egészen kis korban tehát elsősorban játékból áll, még a szabályokat sem feltétlenül kell elsajátítaniuk (különösen a bonyolultabbakat, mint például a les), ugyanakkor már elkezdhetjük megtanítani az alapvető technikákat pl.: labdavezetés, labda helyes elrúgása, bedobás.
 Az 5-7 éves gyerekeknek, ebben a korban kezd komolyabbá válni a foci, ez az az időszak, amikor már bonyolultabb, a későbbi tudás szempontjából fontos technikai alapokat el tudnak sajátítani. Ezek között olyanok szerepelnek, mint a labdavezetés, passzolás, guruló labda megállítása, labdaátvétel. Fontos hangsúlyozni, hogy ebben a korban már fontos a kitartás, de természetesen a játékosság ekkor is kiemelten fontos.

Mesés Gyermekjóga

A tanfolyamot vezeti: Pakucs-Gaál Etelka 
Időpont: hétfő, kedd 15:15-16:00
Helyszín: Az óvoda tornaterme
Célja: Játékos formában lefordított testtartásokról szól, ahol különböző állatokat utánozva átmozgatják testrészeiket, ezzel serkentve a test és a lélek öngyógyító képességét. Igényes időtöltés, amellyel elrepül az idő és végül a sok kicsi arc mosolyogva meséli óra után a szülőnek, óvó néninek, hogy mi mindent tanult.
Az óra során a gyerekek folyamatos mozgásban vannak, így lehetőségük nyílik arra, hogy levezessék a fölös energiát, és az aktív mozgás után megtanulják ellazítani magukat. Lehetőségük nyílik "kijógázni" magukból a számukra nehéz, gondot okozó helyzeteket, segít azok feldolgozásában, megoldást kínál nekik, hogy gyermekek maradhassanak, amíg csak lehet. Ezeket a technikákat elsajátítva azután otthon is bármikor, családi körben, akár közös hétvégi programként is elővehetik.
A gyermekeknek nagyon sokat számít az, ha be tudják vonni a szülőt és meg tudják osztani élményeiket. Így válik, válhat életformájává nem csak a kisgyermeknek, de adott esetben akár az egész családnak is a jóga.
Segítségével a gyermekek képesek fejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságukat.

Néptánc

A tanfolyamot vezeti: Holecz Anna
Időpont: szerda 
Helyszín: Az óvoda tornaterme
Célja: A néptánc és a népi kultúra iránti érdeklődés elmélyítése. Segíti az összerendezett mozgás elérését, fejleszti a ritmusérzéket, tartásjavító. Fontos szerepet játszik a zenei nevelésben, a mozgáskultúrában és a személyiségfejlesztésben is. Több területen fejleszti a kognitív képességeket (figyelem, koncentráció, tér- és formaérzékelés, emlékezet, kreativitás, stb.).

Úszás, Kőér utca

,Nagy csoportos óvodásaink, a 2023/2024-as nevelési évben a Nemzeti Úszó programjának keretében részesülnek ingyenes úszásoktatásban.
A tanfolyamot vezeti: Program oktatói
Időpont: Hétfőnként délelőtt
Helyszín: KSC Budapest, X. kerület Kőér utcai uszoda

Üllői úti úszás

A tanfolyamot vezeti: Tóth Attila
Időpont: hétfő, 17:00-17:45     
Helyszín: Üllői úti Általános Iskola

2023/2024-as nevelési évben szünetel.

Hitre nevelés/ ingyenes/

A tanfolyamot vezeti: Baloghné Szász Magdolna
Időpont: péntek, 08:00-09:00
Helyszín: Az óvoda foglalkoztató szobája
Célja: A gyerekek a foglalkozásokon hallanak Istenről, megismerik Jézus életet, sokat beszélgetünk a szeretetről, a szülők tiszteletéről, embertársaink iránti figyelmességről. Mindezt játékos módszerekkel, rajzolással,dallal kísérve.Felekezettől függetlenül folyamatosan  lehet bekapcsolódni a foglalkozásokra.

Ovis balett

A tanfolyamot vezeti: Jenei Anna
Időpont: csütörtök, 15.15- 16.00
Helyszín: Gézengúz Óvoda Kékvirág Tagóvodájának tornaterme

 

Zeneovi

A tanfolyamot vezeti: Simó Judit
Időpont: csütörtök 10.30-11.00
Helyszín: Az óvoda tornaterme